Ord for dagen – 15.Nov.2008

Da Jesus gav oss befalingen om å gå ut og forkynne for alle folkeslag, gav Han oss et løfte.

«og se – jeg er med dere…». Tygg litt på det – «Og se». Det står ikke «Tro at jeg er med dere» eller «Tenk at jeg er med dere». Det står «se»! Vær oppmerksom på at jeg er med dere!

Hvor ofte hender det ikke at vi er oppe i vanskelige situasjoner der vi ikke kan kjenne og av og til ikke tro at Han er med oss? Det har hendt meg og jeg tror det har hendt flere enn meg også. Hvordan kan vi da vite at Han virkelig er med? Jo – vi skal se at han er med. Når vi vandrer i Herrens gjerninger (som han har lagt foran oss – ifølge Efeserbrevet) skal vi ikke bare tro at Han er med oss. Vi skal se det og være oppmerksomme på det. Det er så godt å vite.

Da Peter gikk på vannet og begynte å se på omgivelsen, sank han. Da han løftet blikket og så på Jesus – så at Jesus var med ham – var han trygg. Det er så lett å begynne å se på omgivelsene rundt oss, se på oss selv og kjenne etter – kjenner jeg Guds fred i hjertet nå? Er han i mitt hjerte nå? Så tuller vi oss inn i våre egne og våre omgivelsers begrensning. Nei – vi må lære oss å SE at Han er med oss. Vi må lære oss å være oppmerksomme på Hans nærvær. Da kan vi gå trygt gjennom livet. Han har tatt vår hånd og Han han vil ingenlunde slippe oss og ingenlunde forlate oss.

Takk Herre at du er trofast. Om selv mitt hjerte er troløst, så er du trofast og rettferdig og renser meg for all urettferdighet. Gi våre hjerter opplyste øyne, så vi kan se!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: