Ord for dagen – 29.Sept.2008

I dag er overskriften – Frelst på tross av? Frelst på grunn av?

Ja takk begge deler, sier jeg. Ofte blir det ensidig fokusert på at vi er frelst på tross av hvem vi er, hva vi tenker, føler og gjør. Det blir litt feil. Gud er ikke dum. Han frelser ikke tomskallinger som ikke er verdt fem flate. Gud skapte deg og meg i sitt bilde. Han skapte oss slik han ville ha oss. Ja – greit – jeg vet at syndefallet ødela og forstyrret menneskene, slik at vi faktisk får frelsen av bare nåde – på tross av vår ulydighet, synd og mange fall. Så var det sagt.

Jesus valgte å dø for oss mens vi enda var syndere. Hvorfor? Fordi han elsket oss og han elsker oss enda! Ja – han fryder seg over oss.

Sefanja 3:16-17: På den dag skal det sies til Jerusalem: Frykt ikke! Sion, la ikke dine hender synke! Herren din Gud er i din midte, en kjempe som frelser; han fryder sig over dig med glede, han tier i sin kjærlighet, han jubler over dig med fryderop.

Vi trenger å høre at vi har en Gud som elsker oss. Han elsker Israelsfolket og Han elsker verden og Han elsker de kristne og Han elsker deg! Han har telt våre hodehår og han kjenner oss ut og inn, og Han elsker den enkelte. Just som du er, ei med et strå – men just som du er – elsker Han deg!

Han fryder seg over deg!

Takk Herre – at du ikke bare elsker oss på tross av – men også på grunn av. Takk fordi du skapte hver og en av oss med en ubeskrivelig verdi, som bare din kjærlighets gjerning kan forklare. Takk for at du så det verdifulle i oss, og takk for at du er trofast også når mitt hjerte er troløst.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: