Ord for dagen – 26.Sept.2008

Da jeg gikk på barneskolen, var det ikke mange Bibelvers og salmer vi måtte lære utenat. Jeg husker en av de få. Den er flott!
Skriv deg Jesus på mitt hjerte - du min konge og min Gud, så ei lyst - ei heller smerte - deg formår å slette ut. Denne innskrift på meg sett: Jesus ut av Nasaret - den korsfestede - min ære og min salighet skal være.
Å ha denne salmen med seg som en bønn gjennom livet, har vært til stor glede. Dersom Jesus kan få preget hjertene våre på en slik måte - at hans spor ikke er mulig å slette ut, kan vi juble av glede. Det sies at når man har hatt et infarkt, får hjertemuskelen et arr. Dette arret vil ikke forsvinne, men det kan gi hjerte en svakhet. Når Jesus får prege hjertene våre, setter det spor som ikke forsvinner. Disse sporene gir ikke hjertet en svakhet, men en styrke.
Innskriften på hjertet skal være Jesus Kristus - den korsfestede. I Esekiel ser vi Guds løfter til sitt folk:
Esek. 36, 26-27
Jeg vil gi dere et nytt hjerte, og en ny ånd vil jeg gi inneni dere, og jeg vil ta bort stenhjertet av deres kjød og gi dere et kjødhjerte. Min Ånd vil jeg gi inneni dere, og jeg vil gjøre at dere følger mine bud og holder mine lover og gjør etter dem.

Det står også i det nye testamentet, der Paulus skriver i 2.Korinterbrev:
Kap.3:2-3:  Dere er vårt brev, innskrevet i våre hjerter, kjent og lest av alle mennesker, idet det blir vitterlig at dere er Kristi brev, tilblitt ved vår tjeneste, innskrevet ikke med blekk, men med den levende Guds Ånd, ikke på stentavler, men på hjertets kjødtavler.

Å få sitt hjerte preget av Jesus, er det største et menneske kan oppleve!

Må Herren få prege oss i våre hjerter, så det ikke bare merkes inn i oss, men så hjertets merker blir tydelige for mennesker vi møter på vår vei.

Vær velsignet og tjen Herren med glede.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: