Ord for dagen – 22.Sept.2008

Jeg sier ofte at livet er herlig og at livet er til for å nytes. Når jeg planlegger livet mitt, er det med tanke på at jeg skal være her 80-90 år. Kanskje jeg får noen bonusår og kanskje blir livet forkortet. Ingen vet hvor lang tid vi har her, utenom Gud. Han har sett alt.

Gled dere i Herren – alltid! Det er litt av en befaling? Vil det si at vi helst ikke skal ha noen motbakker, problemer eller vanskeligheter? Nei – som de fleste av oss har opplevd, byr livet på ulike opplevelser. Ikke alle opplevelser er like gode. Noen får tilsynelatende flere problemer enn andre. Vi kaller disse problemene ofte for prøvelser, med den undertonen at Gud vil teste oss – prøve oss. Hvem som gir oss problemer og motgang, vil jeg ikke komme inn på. Uansett er mye av det vi opplever, svært vanskelig. Det kan være sykdom, kolleger, hendelser i oppveksten, fysiske og psykiske svakheter.

Heldigvis står det ikke i Bibelen at vi skal glede oss i oss selv. I meg selv kan det nemlig være vanskelig å glede seg bestandig. Men vi har en kilde til glede. Herren er den samme, i går, i dag – ja til evig tid. Det er derfor han kaller seg «Jeg Er». Han er konstant.

I Jakobs brev kap. 1 vers 17 leser vi at «All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far, hos hvem det ikke er forandring eller skiftende skygge.»

«En god latter forlenger livet – Jesus gjør det evig» – stod det på et russekort jeg fikk en gang. Vi vet at glede og latter virker forløsende og kan lette et tungt hjerte. Gud vil ikke at vi skal glede oss over tomhet. Han vil at vi skal søke Ham og glede oss i Ham.

Måtte Herren åpne våre øyne og gi oss trang til å søke hans fred, styrke og glede – til alle tider!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: