Ord for dagen – 15.Okt.2008

Jeg er veldig glad i historien om Noah og arken. Da det flommet over og havet steg, bølgene slo mot båten og det kunne sikkert være vanskelig å være om bord. Ja – kanskje de var redde også iblant. Kanskje de falt og slo seg? Vi vet ikke, men jeg ser det for meg. Det var nok ingen idyll hele tidne.

Det er tre

  1. Herren lukket døren.
  2. Herren åpnet døren – og det var trygt.
  3. Vinduet i arken var plassert helt øverst.

Da Herren hadde lukket døren til arken, kunne ingen komme inn og ingen kunne komme ut av arken. Vi ser at arken hadde grundet på fjellet Ararat, men at Noa og familien forble i arken til Herren åpnet døren.

Arken er ofte brukt som et bilde på frelsen, eller frelsespakken. Frelsen er som en ark som frir oss fra dommens hav. Når man ”går inn i frelsesarken”, lukker Herren døren. Vi kan være trygge eller redde, triste eller glade, friske eller såret. Selvfølgelig ønsker Herren at vi skal være glade og trygge, men det er ikke alltid slik. Derfor er det så godt å vite at arken holder i all slags vær. Når Herren har lukket døren, er det trygt. Døren er stengt helt til Herren åpner den.

Det var en glugg, eller et vindu, i arken. Det var plassert øverst, med utsikt opp og fram. Det er bra! Vi må huske på det når livet stormer som verst med oss: Gluggen er over oss – vi må se opp og fram, og ikke senke øynene ned og se på oss selv. Svaret ligger der oppe – der framme. Svaret er hos Herren selv.

Må Herren gi oss trygghet, frihet og frimodighet i våre kristenliv. Må han gi oss visshet om at frelsesarken holder i all slags vær, under alle forhold og i alle våre stemningsleier.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: